Recept voor tarbot/griet/heilbotfilet met kalfsfond en paddenstoelen.

Benodigdheden: 2 tarbotfilets - 300 gram eekhoorntjesbrood *) - 1 sjalot - 2 eetlepels olijfolie, - 1 teentje knoflook - 50 gram boter - 4 centiliter witte wijn - 2 deciliter kalfsfond - peper en zout. Eventueel kunt u nog 1 eetlepel notenlikeur toevoegen.


Bereiding:


Borstel de champignons en snijd ze in reepjes en hak het sjalotje. Verwarm de olijfolie, voeg de ongepelde knoflookteentjes en het gehakte sjalotje toe en laat de sjalot hierin glazig worden. Bak de champignons mee tot al het vocht verdampt is. Bestrooi de champignons met peper en zout en houd ze warm. Smelt de helft van de boter in een koekenpan en bak de tarbot snel om en om gaar. Houd de vis warm. Schenk de wijn in het (saus)pannetje en laat het vocht bijna geheel inkoken. Voeg (eventueel de likeur en) kalfsfond toe en laat de saus nog even flink doorkoken. Maak de saus op smaak af met peper en zout en klop er de rest van de blokjes koude boter door.


Serveertips:

Leg de vis en champignons op warme borden en schenk de saus eromheen.


*) Hoeft niet persé eekhoorntjesbrood te zijn, cantharellen of een andere lekker champignon is ook geschikt

33 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven