Kabeljauw met een korstje (voor 2 personen)

Benodigdheden:


- 400 gram verse kabeljauwfilet

- 1/4 liter visfond

- ca. 65 gram boter

- 1 eetlepel witte wijn

- 2 theelepel limoensap/citroensap

- 1 eierdooier

- 1 eetlepel fijngehakte dille

- ½ eetlepel gemalen komijnzaad

- 1 eetlepel fijngehakte peterselie

- ½ teentje knoflook, uitgeperst

- 6 eetlepels broodkruim (géén paneermeel)

Bereiding:


Wrijf de filets in met wat peper en zout en leg ze naast elkaar in een beboterde ovenvaste

scha­al. Meng de wijn met de visfond en schenk dit mengsel bij de visfilets. Zorg ervoor dat de filets voor ten minste de helft boven het vocht uitsteken. Meng in een kom 50 gram zachte boter met het limoen- of citroensap, de eier­dooier, tuinkruiden, knoflook en komijn toe. roer alles goed door elkaar en prak er daarna met een vork het broodkruim door. Verdeel dit mengsel zo gelijkmatig mogelijk over de filets. Plaats de schaal in het midden van een op 220 graden celcius voorverwarmde oven. Laat in circa 20 minuten een goudbruin korstje op de vis bakken. (Lekker met spinazie en gekookte aardappels).

38 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven